Hoe maak ik een eigen website?

Hoe maak ik een eigen website?

Allereerst moet je kiezen voor een programma waarmee je je website wilt maken (of je moet html kennen). In mijn geval heb ik gekozen voor Joomla!, want dit klonk als het eenvoudigste en wereldwijd meest ondersteunde programma. Nou zul je mij niet horen zeggen dat het inderdaad eenvoudig is als je ermee begint, maar nadat ik een boek (jawel) had gekocht over Joomla! begon ik het programma beter te begrijpen.

 

joomla logo black

Een CMS (Content Management System), is zeer handig voor mensen die eenvoudig eigen teksten, modules en plaatjes willen toevoegen aan hun website. De meeste mensen maken of een eigen website of ze kiezen voor een blog.

Bijna iedereen met een eigen website (en/of blog) wil dat zijn of haar website gevonden kan worden op internet. Als dit namelijk niet het geval is, dan krijg je maar weinig bezoekers. Als je niet te vinden bent, heb je bijna geen publiek en als je geen publiek hebt, dan krijg je het idee dat je veel tijd stopt in iets wat niet gewaardeerd wordt.

De meest geraadpleegde search engine (zoekmachine) op dit moment is Google, ongeveer 60% van alle searches wordt door Google uitgevoerd.  Er zijn nog een aantal andere search engines (Yahoo!, Altavista, vinden.nl, Bing enzovoorts) maar deze vallen in het niet met de aantallen zoekacties die Google behaalt.

Om als website gevonden te worden door een search engine moet je zorgen dat je Search Engine Optimization (SEO = de zoekmachine optimalisatie van je website) en Search Engine Friendliness (SEF = zoekmachine vriendelijkheid van je website) goed geregeld zijn.

 

Google

Tegenwoordig wordt je website door Google gecheckt op ongeveer 200 verschillende onderdelen.

Eén van de onderdelen waar Google op let is de laadsnelheid van je website. Als een bezoeker 5 minuten naar zijn scherm zit te kijken voordat de website eindelijk geladen is, dan zijn er maar heel weinig bezoekers die die website daadwerkelijk gaan bekijken. Hierdoor zal Google ook besluiten om de website een lage waardering te geven en hem laag in de zoekresultaten op te nemen.

 

Ik heb deze website (www.zzpb.nlgemaakt waar je nu op zit te lezen. Dit is een commerciële website bedoeld om klanten te krijgen voor mijn administratiekantoor. De bedoeling van deze website is dus dat deze hoog scoort in Google, het liefst op pagina 1.

Als ik namelijk niet op pagina 1 terecht kom, dan bestaat er een kans dat een potentiële klant een ander kantoor aanklikt en daar klant wordt. Als ik helemaal niet voorkom in de searchengines, dan word ik nooit gevonden door een potentiële klant. Ik zal er dus voor moeten zorgen dat ik hoog scoor in Google en andere searchengines.

 

Hoe kom ik dicht bij of op pagina 1 in Google?

Ik heb een lijstje gemaakt met daarop een aantal programma's en te volgen regels om richting pagina 1 van Google te gaan:

    1. Content is King, oftewel hoe meer (originele) tekst je hebt over je onderwerp hoe beter het is en hoe hoger je website komt.
    2. Webo Site SpeedUp, hier zal ik zo iets meer over vertellen.

Ik denk dat als je deze twee onderdelen hebt, dat je een heel eind op weg bent om hoog te gaan scoren in Google.

 

Content is King

Dit betekend dat je ongeveer een pagina of twintig, met ongeveer vierhonderd woorden per pagina, moet schrijven over je onderwerp. Dan heb je voldoende tekst om de honger van de searchengines te stillen.

Webo Site SpeedUp      wssj

Dit geweldige programma is een essentieël onderdeel om hoog te scoren in Google. Webo Site SpeedUp comprimeerd alle onderdelen van je website zoals je hieronder bij punt 1 tot en met 10 kunt lezen. Hierdoor worden websites die gebruik maken van Webo Site SpeedUp vele malen sneller. Deze website waar je nu op zit te lezen is bijvoorbeeld 567x zo snel geworden als dat hij was. Klik op bovenstaande link en download het programma, je zult verbaasd zijn over de snelheid waarmee jouw website wordt gedownload!

Enkele onderdelen die dit programma aanpakt:

 1.

Gzip, de bestanden (images, ICO, JS en CSS files) worden gecomprimeerd.

 2.

Minify HTML, JS en CSS.

 3.

Het samenvoegen van Javascript en CSS bestanden.

 4.

Snellere HTML parsing.

 5.

Het verhuizen van Javascript, tellers, advertenties en widgets naar het einde van het document.

 6.

Geoptimaliseerde .htaccess voor Apache (mod_deflate, mod_gzip en nog een heleboel van deze mod's).

 7.

Client zijde caching (alle statische files staan op 10 jaar caching en tevens Etag caching).

 8.

Server zijde caching (dit veroorzaakt ongeveer 50% winst voor je website).

 9.

CSS sprites (achtergrond plaatjes worden gecomprimeerd en samengevoegd, daarna worden ze geoptimaliseerd via smush.it).

10.

CDN service.

ZZP'er Boekhouding is een onderdeel van Administratiekantoor van Riet.

Naam:  Administratiekantoor van Riet 
Adres: Escherstraat 19
Postcode: 3335 DC
Woonplaats: Zwijndrecht
KvK nummer: 24486861
BTW nummer:   
Telefoon: 06-42 32 00 05
Beconnummer: 665307